Database Creation fails

Moderator: NorbertKrupa

oppelo
Newbie
Newbie
Posts: 13
Joined: Thu Apr 18, 2013 8:16 pm

Database Creation fails

Post by oppelo » Fri Oct 04, 2013 3:43 pm

Hi:
I am trying to create a database on a VM on my laptop. I want the database to be created on an external drive which is a MOUNT point.
I am not having any luck. The following is the error:

*** Creating database: VDemoDB ***
127.0.0.1 OK [vertica][(6, 1, 2)][000][x86_64]
Creating database VDemoDB
Node Status: v_vdemodb_node0001: (DOWN)
Node Status: v_vdemodb_node0001: (DOWN)
Node Status: v_vdemodb_node0001: (DOWN)
Node Status: v_vdemodb_node0001: (DOWN)
Node Status: v_vdemodb_node0001: (DOWN)
Node Status: v_vdemodb_node0001: (DOWN)
Node Status: v_vdemodb_node0001: (DOWN)
Node Status: v_vdemodb_node0001: (DOWN)
Node Status: v_vdemodb_node0001: (DOWN)
Node Status: v_vdemodb_node0001: (DOWN)
ERROR: Database did not start cleanly on initiator node!
Stopping all nodes
Press RETURN to continue

The following is my admintools.com

[Configuration]
install_opts = []
default_base = /mnt/hgfs/VDBs
show_hostnames = False
format = 3

[Cluster]
hosts = 127.0.0.1
spread_hosts =

[Nodes]
node0001 = 127.0.0.1,/mnt/hgfs/VDBs,/mnt/hgfs/VDBs
v_vdemodb_node0001 = 127.0.0.1,/mnt/hgfs/VDBs,/mnt/hgfs/VDBs
v_vdemodb_node0001 = 127.0.0.1,/mnt/hgfs/VDBs,/mnt/hgfs/VDBs

Any help would be appreciated.

Thanks
Velu

User avatar
JimKnicely
Site Admin
Site Admin
Posts: 1775
Joined: Sat Jan 21, 2012 4:58 am
Contact:

Re: Database Creation fails

Post by JimKnicely » Fri Oct 04, 2013 4:12 pm

Hi,

Can you post the contents of the /opt/vertica/log/adminTools-root.log file? This is the log which will contain the errors and messages.
Jim Knicely

Image

Note: I work for HPE. My views, opinions, and thoughts expressed here do not represent those of my employer.

oppelo
Newbie
Newbie
Posts: 13
Joined: Thu Apr 18, 2013 8:16 pm

Re: Database Creation fails

Post by oppelo » Fri Oct 04, 2013 4:48 pm

That file was never updated since the VM was created way back in June. However, /opt/vertica/log/adminTools-dbadmin.log was updated.

User avatar
JimKnicely
Site Admin
Site Admin
Posts: 1775
Joined: Sat Jan 21, 2012 4:58 am
Contact:

Re: Database Creation fails

Post by JimKnicely » Fri Oct 04, 2013 4:54 pm

Are there any errors in that file?
Jim Knicely

Image

Note: I work for HPE. My views, opinions, and thoughts expressed here do not represent those of my employer.

oppelo
Newbie
Newbie
Posts: 13
Joined: Thu Apr 18, 2013 8:16 pm

Re: Database Creation fails

Post by oppelo » Fri Oct 04, 2013 5:02 pm

i am not sure. Can I email you the file directly.

User avatar
JimKnicely
Site Admin
Site Admin
Posts: 1775
Joined: Sat Jan 21, 2012 4:58 am
Contact:

Re: Database Creation fails

Post by JimKnicely » Fri Oct 04, 2013 8:04 pm

Sure!
Jim Knicely

Image

Note: I work for HPE. My views, opinions, and thoughts expressed here do not represent those of my employer.

oppelo
Newbie
Newbie
Posts: 13
Joined: Thu Apr 18, 2013 8:16 pm

Re: Database Creation fails

Post by oppelo » Sat Oct 05, 2013 3:54 pm

I have uploaded a ZIP file with all my files. Any help would be much appreciated. I need this done this weekend because I have to load and test the DB for a meeting on Monday.
Attachments
VDBs.zip
(6.23 KiB) Downloaded 59 times

Post Reply

Return to “Vertica Installation”