Installing Vertica-->Informatica-->BO/Tableau

Moderator: NorbertKrupa

Post Reply
sonynavi
Newbie
Newbie
Posts: 7
Joined: Sat Dec 15, 2012 11:08 am

Installing Vertica-->Informatica-->BO/Tableau

Post by sonynavi » Fri Sep 20, 2013 5:56 am

Hi,

I have vertica community edition installed on a VMWARE and would like to install Informatica and BO/Tableau.

If any one has tried this, please share your experience.

Thanks,
Naveen

User avatar
JimKnicely
Site Admin
Site Admin
Posts: 1768
Joined: Sat Jan 21, 2012 4:58 am
Contact:

Re: Installing Vertica-->Informatica-->BO/Tableau

Post by JimKnicely » Tue Sep 24, 2013 8:24 pm

Hi,

We are using Tableau desktop with Vertica with no issues. It's really easy to set up. We also have Tableau server installed but haven't messed with it too much yet.
Jim Knicely

Image

Note: I work for HPE. My views, opinions, and thoughts expressed here do not represent those of my employer.

sonynavi
Newbie
Newbie
Posts: 7
Joined: Sat Dec 15, 2012 11:08 am

Re: Installing Vertica-->Informatica-->BO/Tableau

Post by sonynavi » Wed Sep 25, 2013 6:45 am

Hi James,

Have you installed on a VMWARE?

User avatar
nnani
Master
Master
Posts: 302
Joined: Fri Apr 13, 2012 6:28 am
Contact:

Re: Installing Vertica-->Informatica-->BO/Tableau

Post by nnani » Wed Sep 25, 2013 9:01 am

Hi sonynavi,

What OS are your referring to on VMWARE, If you are using the Vertica VMware ready to use image installed on the VMware player / VMware workstation, then it will be CentOS 6.
But for Tableau as per date there is no Linux Version released, so you cannot install Tableau on this OS of VMware.

Workaround :- You can install Tableau on you Local OS / Host OS and then try connecting to Vertica on VMware, this works.

Hope this helps.. :)
nnani........
Long way to go

You can check out my blogs at vertica-howto

Post Reply

Return to “Vertica Installation”